torstai 19. marraskuuta 2015

Veljet jälleen harmilliseen pistejakoon

Veljet joutuivat tyytymään jo toiseen peräkkäiseen tasapeliin futsalin Keski-ja Itä-Suomen kakkosessa, kun sitä vastaan asettui lauantaina Ri-Pa Young boys. Ristiinalainen joukkue hyppäsi takaisin askiin sapattivuoden jälkeen ja yhtenä joukkueen puuhamiehistä toimiikin viime kauden luottoveljiin kuulunut Joonas ”Guardiola” Heinikainen. Harmittavan loukkaantumisen seurauksena managerina toiminut ”Jonttu” oli selvästi perillä Veljien sotasuunnitelmista, ja olikin loihtinut ristiinalaiskattaukselle toimivan taktiikan kotijoukkueena toiminutta JKV:tä vastaan.

Pelin kuva oli alusta alkaen melko selvä. JKV piti pelivälinettä luoden lukuisia veto/maalintekopaikkoja Ri-Pan puolustaessa tiiviisti ja hyökäten terävillä ja nopeilla vastahyökkäyksillä. Useista maalitilanteista huolimatta kuparinen rikkoutui vasta pelikellon ollessa ajassa 15:39. ”Junnitz” Mäkiniemi lähetti oivan käytäväpallon kohti takatolppaa, josta Juho ”PJ” Pajula rymisteli Selectin verkon perukoille. Pujon maalineduspelaamisessa oli selvästi vaikutteita muutaman viikon takaisesta metsäreissusta, jossa tämä 24/7 futsalia hengittävä pelimies scouttasi hirvien liikkumista.

Ansaitun johtomaalin jälkeen Veljet huokaisivat ehkä liian monta kertaa henkeä ja rentous muuttui velttoudeksi. Tämän seurauksena Young boys iskikin kaksi maalia ennen taukovihellystä. Tasoitus syntyi keskialueen riiston jälkeisestä ylivoimahyökkäyksestä ja johtomaali maalivahdin nopeasti toteutetusta heitosta. Puoliajalle siirryttiin siis lukemissa 1-2.

Tällä kertaa Jani ”General Manager” Lehtimäen taukorummutus ei herättänyt Veljiä ensimmäisen sarjapelin kaltaisella tavalla ja vierailijat siirtyivät jo 1-3 johtoon ajassa 21:54. Tälläkin kertaa maali syntyi Ri-Pan maalivahti Matti Ollikaisen heitosta syntyneestä vastahyökkäyksestä. Kahden maalin takaa-ajo ei kuitenkaan vielä riittänyt aina täyden draaman kaaren uskollisille faneilleen tarjoaville Veljille ja vierasjoukkue siirtyikin 1-4 johtoon ajassa 13:38. JKV:n otteitta seuranneille on kuitenkin tuttua, että ottelua ei ikinä ole hävitty ennen päätössummeria. Samanlaista periksiantamattomuutta on ollut havaittavissa myös paikallisten kerhojen tahmaisilla parketeilla.

Takaa-ajo alkoi ajassa 14:17, kun JKV:n hyökkääjät pakottivat Ri-Pan ohjaamaan matalan ja kovan keskityksen omaan maaliin. Vain 17 sekuntia tästä ja Ville ”Hävittäjälentäjä” Mäkelä eksyi vieraiijoiden tutkasta ja siirsi pallon verkkoon kapteeni Otto Piilin tarjoilusta. Liigatason otteita koko alkukauden esittänyt Piili toi vielä Veljet upealla laukauksella tasoihin reilut 3 minuuttia ennen loppua. Tässä vaiheessa näyttikin, että kotijoukkue yltää täyteen pistepottiin vallitsevan momentumin turvin. Vaikka useita paikkoja pystyttiinkin vielä luomaan, pystypuuta ja maalivahdin paraatipelastusta lähemmäksi ei tällä kertaa päästy.
Pistemenetys oli tällä kertaa äärimmäisen harmillinen, sillä Veljet hallitsivat ottelua suvereenisti ja loivat lukuisia maalitilanteita, joista olisi pitänyt pystyä tekemään useampia maaleja. Kotijoukkueen Danny Welbeckmaisen koheltamisen maalitilanteissa vastapainona vierasjoukkue käytti tekopaikkansa todella tehokkaasti ja kliinisesti. Erityistunnustus on toki annettava upean ottelun Ri-Pan tolppien välissä pelanneelle Ollikaiselle, joka venyi lukuisiin gamesavereihin. Positiivista Veljien pelissä oli jälleen joukkueen kovan henkisen kantin todistanut takaa-ajo ja Olli ”Parrakas Huttunen” Huttusen todella ennakkoluuloton debyyttiottelu.JKV:n sarjaottelut jatkuvat lauantaina, kun se matkustaa Varkauteen hienosti kautensa aloittaneen Hukka-Pallon vieraaksi. Veljet!