torstai 12. marraskuuta 2015

JKV voitti sarjatasoa ylempänä pelaavan SC Riverballin - etenee futsalin Suomen cupin 4. kierrokselle

JKV:n cup-reissu Joensuuhun oli onnistunut.
Arvonta heitti JKV:lle futsalin Suomen cupin 3. kierroksen vastustajaksi sarjatasoa ylempänä pelaavan Joensuun ylpeyden SC Riverballin. Ottelu oli joukkueiden historian ensimmäinen, sillä Riverball nousi 1. divisioonaan samana keväänä kun JKV kokeili vielä onnistuneesti siipiään voittamalla Keski-Suomen harrastesarjan näytöstyyliin. Ennalta pelistä oli odotettavissa tasainen vääntö ja oli selvää, että Riemu/2 pelin kaltaiseen uinumiseen avauspuoliskolla ei olisi varaa. Vastustajan tiedettiin puolustavan tarkasti omaa maaliansa ja keskittyvän luomaan maalipaikkansa nopeista vastahyökkäyksistä.

Itse ottelu alkoi JKV:n kannalta hieman hermostuneesti ja Veljien jalat sekä ajatus tuntuivat olevan vielä hieman puutuneet ajomatkan jäljiltä. Riverballin antaessa suosiolla pallonhallinnan vieraille ja pelaajien alkujännityksen hävittyä syöttökuviot alkoivat kuitenkin napsua paremmin oikeaan osoitteeseen. Kotijoukkue kuitenkin liikkui fiksusti ja Veljien hyökkäykset päättyivät usein hieman kauempaa lähteneisiin laukauksiin, jotka eivät aiheuttaneet vaaraa Riverin maalille.

Pikkuhiljaa myös kotijoukkue alkoi päästä paremmin peliin mukaan ja nopeiden suunnanmuutosten ja etenkin maalivahdin pitkien heittojen avulla River sai luotua painetta Veljien päätyyn. 12. peliminuutilla River sai ensimmäisen kerran kuparisen rikottua, kun Veljien heikon purun jälkeen kotijoukkueen hyökkääjä pääsi tälläämään pallon suoraan ilmasta verkon perukoille. Maalin jälkeen ottelu jatkui samalla kaavalla: JKV kierrätti tehottomasti palloa ja River iski vaarallisesti vastaan. Maalilla pelannut Elmeri "Emppu" Palander joutuikin venymään muutamaan huipputorjuntaan pitäen lukemat 1-0:ssa. Lopulta tauolle siirryttiin näissä lukemissa.

Tappioasemasta huolimatta pelaajien tunnelmat olivat puoliajalla luottavaiset, sillä kuten sarja-avauskin osoitti, Veljien hyökkäyskuviot vaativat hieman lämmittelyä ennen kuin tulosta alkoi syntymään. Toinen puoliaika alkoi edellisen tapaan Veljien hallinnalla ja vain kolmen minuutin jälkeen Juho "Junnitz" Mäkiniemi pääsi niittaamaan pelin tasoihin Otto "C" Piilin loistavasta poikittaissyötöstä. Maalin jälkeen Veljet onnistuivat luomaan useampia maalipaikkoja, joista pallo olisi pitänyt laittaa pömpeliin, mutta laukaukset suuntautuivat päätyverkkoihin. Kesken hyvän painostuksen vierasjoukkueelle koitti musta hetki kun ensin Konsta "Korttitili" Valtosen fyysinen preesens säikäytti River-hyökkääjän polvilleen Veljien maalin edustalla ja seuranneesta rangaistuspotkusta peliväline pommitettiin JKV-maalin kattoon. Heti seuraavalla minuutilla kotijoukkue iski toistamiseen, kun takatolpalle unohtunut hyökkääjä pääsi siirtämään sivurajapotkun jatkotilanteesta pallon tyhjään maaliin.

Veljien peli ei tästä kuitenkaan seonnut, vaan täksi kaudeksi joukkueen kapteeniksi valittu Piili päätti ottaa joukkueen hartioilleen ja viimeisteli ensin 3-2 kavennuksen Mäkiniemen syötöstä ja vain 2 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä sama mies toi ottelun tasoihin. Jatkoajalle siirryttäessä molempien joukkueiden rikkeet olivat täynnä ja kun jatkoaikaa oli pelattu 4 minuuttia Juho "Rabona" Huttunen pääsi kokeilemaan 10 metristä ja hän tälläsi pallon takuuvarmasti tolpan kautta maaliin. Vielä jatkoajan ensimmäisen puoliskon lopuksi vastustajan maalin edessä koko ottelun häärinyt Ville "Voittomaali" Mäkelä vei Veljet 3-5 johtoon Piilin antamasta sivurajapotkusta.

Jatkoajan toiselle puoliskolle River otti käyttöönsä reikäpaidan ja JKV oli pakotettu pudottamaan pakkansa alemmas. Puolitoista minuuttia ennen peliajan päättymistä kotijoukkueelle tarjoutui mahdollisuus nousta peliin mukaan kun tuomari vei pallon heppoisesti 10 metriin. Varma sijoitus ja peli kaventui 4-5:een. Riverin pallonsiirtely oli kuitenkin liian hidasta ja Veljet onnistuivat säilyttämään nämä lukemat ottelun päätösvihellykseen saakka ja voitonjuhlat olivat valmiit alkamaan.

Näin ollen Kylteriveljet etenee futsalin Suomen cupissa 4. kierrokselle, jolloin vastaan asettuu liigajoukkue Oulun Tervarit.  Sarjapelit jatkuvat joukkueen osalta ensi lauantaina, kun JKV saa vieraakseen Ri-Pa/Young Boysin Ristiinasta.