lauantai 7. marraskuuta 2015

Kiimainen paikkallistrilleri Pyhäinpäivän ratoksi!

Liikunnan Riemun kakkosjoukkue ja Jyväskylän Kylteriveljet kokoontuivat Pyhäinpäivän aamun ratoksi potkimaan palloa Palokan parketille. Ottelu oli molempien joukkueiden kauden ensimmäinen sarjapeli. Yliopiston herruudesta taistellessa oli selvää, että pelistä ei tule vauhtia puuttumaan ja tuomarit joutuvat kaivamaan lappua taskustaan useampaan otteeseen.
Tästä lähti Otto Piilin (C) 5-5 tasoitusmaali.

Ottelu alkoi vauhdilla, kun ottelun MVP Elias Huhtinen (4+1) siirsi Otto Piilin laukauksen irtopallon Riemun omaan maaliin jo ensimmäisen minuutin kohdalla. Elias kommentoi omaa maalia ottelun jälkeen haarukka kädessään seuraavasti: ”Ei ollut mun vika”. Ensimmäisen maalin jälkeen Riemu päätti alkaa siirtää palloa myös toiseen maaliin ja Veljet vastaavasti päättivät ettei tänään oikeen jaksa puolustaa. Riemu painoi hiileen ja 45 sekunnin aikana toisen puoliajan loistavasti torjunut Elmeri Palander kaivoi pallon kolmesti selkänsä takaa. Ottelu olikin muutaman erikoistilanteen, irtopallon ja Elias Huhtisen hattutempun jälkeen 5-1 ajassa 11:27. Riemun voitto näytti jo varmalta ja ottelua katsomassa ollut keski-ikäinen nainenkaan tuskin uskoi enää Veljien voittoon. Veljien peli parani toisen puoliajan loppua kohden, mutta Riemun maalilla pelannut Voimistelija ja Veljien vedot takaseinään pitivät huolen, että puoliajalle mentiin Riemun neljän maalin johdossa.

Puoliajalla Veljien valmentaja Jani ”Jani” Lehtimäki asteli koppiin, otti paidan pois, nousi korokkeelle ja lausui ytimekkäästi kolme sanaa: ”ME TEHÄÄN RUOTSIT!”. Video 12 vuoden takaa lähti pyörimään valmentajan Macbook Airista - kooste Suomi-Ruotsi kamppailusta Jääkiekon MM-kotikisoista vuodelta 2003. Kaikkihan tuon päivän muistavat kuin eilisen, jopa nykyinen rovaniemeläinen kendo-janari Eero Markkanen. Suomi johtaa 5-1, Ruotsi kirii tasoihin, ja loppupeleissä 6-5 voittoon.

Veljet tulivatkin kovalla sykkeellä ja länsinaapurin liukkaudella kentälle. Peli alkoi pyöriä Veljien totaalisessa dominanssissa ja pohjaalainen Juho Pajula (2+0) ampui 5-2 kavennuksen vastutamattomasti vain vajaan minuutin puoliajasta. Veljien dominanssi jatkui ja Riemu oli täysi vastaantulija. Veljet painoi hiileen ja peli oli puoliajan puolivälissä pohjaalaisduo Juho-Eeron toimesta jo 5-4. Kaksi minuuttia tästä Riemun arjalaispelaaja Eloveenan-valkeine hiuksineen teki rikkeen ja suunsoitosta päälle toinen keltainen. Pallo pilkulle. Otto Piili (C) laukomaan. Pallo alanurkkaan ja peli 5-5. Peli tasoissa ja kiima Veljien sisällä sen kuin kasvoi - Peto oli irti!

Pelikellot pysähtyivät aikaan 37:58. Pallo 10 metriin ja kukas muu kuin Otto Piili (1+3) laukomaan. Maalivahti torjuu. Veli Eero Rantanen (2+0) kärppänä irtopalloon ja Veljet 6-5 JOHTOOON - RUOTSIT olivat silausta vaille siinä. Veljien Matrixissa oli kuitenkin virhe. Draaman kaari sai päätöksensä ajassa 39:50ottelun MVP:n Elias ”Kampuksen tyttöjen silmäterä” Huhtisen liukuessa atleettisenfiguurinsa parkettiin ja siirsi ottelun loppulukemiksi 6-6!

"Jos ei ois semmosta, ei ois tämmöstä!”, totesi Veljien valmentaja pelin jälkeen. Kausi on avattu ilman tappiota ja Veljien katseet ovat Joensuun Areenalla isänpäivän kunniaksi pelattavassa Suomen Cupin 3.kierroksen ottelussa SC Riverbalia vastaan. Mennään eteenpäin!