torstai 19. helmikuuta 2015

Tunnetta, tuskaa ja hukattuja maalipaikkoja

Lauantaina 14.2 JKV:n vastustajaksi saapui LPK. Tiukka ja tunnelmallinen derpy tarjosi lähes täpötäydelle Vaajakosken Urheilutalolle lauantaipäivän viihdettä aina viimeisille minuuteille asti.

Ottelu alkoi erittäin varovaisissa ja odottelevissa fiiliksissä. Ensimmäinen viisi minuuttia JKV hallitsi palloa ja lopulta pelikellon näyttäessä 7:12  Ville Kari viimeisteli kauniin zlatanmaisen yksilösuorituksen saattelemana pallon verkon perukoille.

Seuraavaa maalia sai odottaa vajaat neljä minuuttia.  Tällä kertaa asialla oli Juho Pajula. Puolesta kentästä viritetty pohjanmaalainen kierrevasuri sinkosi laakana tolpan viereen ja tulostaululle komeat 2-0.

LPK pääsi mukaan peliin ensimmäisen erän toisella puoliskolla. Mustahetki koitui kohtaloksi ja LPK iski nopeat kaksi maalia ajoissa 13:27 ja 13:42. Tämä herpaannutti JKV:n pelin totaalisesti, mikä johti yliyrittämiseen ja tilanteiden ylipelaamiseen. Tämän seurauksena LPK nousi johtoasemaan ajassa 18:50.

Maalin jälkeen JKV ryhdistäytyi. Voitontahto ja maalinälkä palkittiin erän lopussa. Viimepelistä tasoa nostanut Roope Luomala antoi vasurinsa näyttää vaarallisuuttaan, josta riparipallon itselleen taistellut Jaakko Oikarinen viimeisteli pukukoppimaalin ajassa 19:52. Erätauolle 3-3 tilanteessa.

JKV oli selkeästi hionut kuvioitaan erätauolla. Heti ensimmäisessä vaihdossa selkeästi pirtein kentällinen Hämäläinen, Valtonen, Heinikainen ja Mikkonen loivat kauniin kuvion päätökseksi taululle 4-3. Maalintekijänä Teemu Mikkonen ja kapellimestarina itse maalivahti Ville Mäkelä.

LPK:n vastausta ei tarvinnut odotella kauaa. Ajassa 21:47 puolustus ontui ja pallo löytyi Mäkelän selän takaa. JKV ei tilanteesta hätkähtänyt vaan jatkoi puurtamista. LPK:n liki täydellinen maalivahtipeli saatiin murrettua ajassa 23:25 kun Konstan tarjoama avopaikka toi Mikkoselle jo päivän toisen täysosuman. LPK kuittasi kuitenkin  tapansa mukaan nopeasti. JKV:n voitontahto kääntyi ylipelaamiseksi ja maalin tuoma euforia veljien tuhoksi. Ajassa  23:39 taululle numerot 5-5.

Loppuerä oli LPK:n maalivahdin näytöstä. Erittäin vaikuttavat torjunnat ja lukuisat tuhlatut maalipaikat turhauttivat koko JKV:n. Kylterit sortuivat virheisiin ja kortteihin. Ajassa 34:29 LPK siirtyi johtoon. Minuuttia myöhemmin yli-innokkuus kostautui. Pajula kahden keltaisen kortin saattelemana suihkuun, seurauksena alivoima, jonka LPK hyödynsi. Reikäpaidalla Veljet vielä koitti repiä voittoa, mutta LPK latoi kolme tyhjiin. Ei paljon jälkipolville kerrottavaa...