sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Maali-iloittelu kevätkauden ensimmäisessä kotiottelussa!

Veljien kevätkauden ensimmäiseen kotipeliin vieraaksi oli saapunut Polvijärveltä PoPs-78. Jo syyskaudella PoPs osoittautui vaikeaksi vastustajaksi veljille, ja nytkin Polvijärveltä saapui kovasti taisteleva ja ylhäältä prässäävä joukkue Lehtisaaren Kuntotalolle. Veljet käyttivät hyväkseen vierasjoukkueen pitkän ajomatkan aiheuttaman jalkojen puutteen ja iskivät jo minuutin pelin jälkeen ensimmäisen maalinsa Joni Rautasen toimesta. PoPs sisuuntuneena jatkoi korkeata prässiään ja se tuotti tulosta reilua minuuttia myöhemmin, kun prässin seurauksena Veljien alakerralta karanneen pallon tuikkasi maaliin PoPs:in nro 9. Takaiskusta ja PoPs:in kovasta prässäyksestä häkeltyneenä Veljien pelinrakentelu kompuroi ja se valitettavasti näkyi tulostaululla vajaan 7 minuutin kohdalla kun vieraat tekivät illan toisen maalinsa. Tämän jälkeen mentiin päästä päähän, mutta maalivahtien hyvät torjunnat, maalikehikot ja huono viimeistely pitivät tilanteen muuttumattomana. Kahdennellatoista minuutilla Veljet saivat juhlimisen aihetta, kun kotiin palannut Juho Huttunen iski tilanteeksi 2-2. Mainion alkukauden pelanneen Otto Piilin puuttuminen kokoonpanosta aiheutti totuttelemista ja Veljien peli ailahteli ajoittain. Pelikello näytti 14.20 kun vierasjoukkue siirtyi jälleen johtoon. Kuitenkin heti seuraavasta hyökkäyksestä Veljet kampesivat jälleen tasoihin, kun koko ottelun hyvin pelannut Jaakko ”Eki” Oikarinen pääsi Riku Lambergin esityöstä kokeilemaan vieraiden maalivahdin refleksejä. Veljet alkoivat liikuttaa palloa nopeammin ja pakottivat kapealla ringillä paikalle saapuneet vieraat juoksemaan kentällä. Seuraavaksi olikin jälleen Veljien vuoro siirtyä johtoon kun pelinrakentelun kapellimestarina esiintynyt Riku Lamberg laukoi Oikarisen esityöstä voimalla tilanteeksi 4-3. Veljien johto ei kauaa kestänyt, sillä jälleen johtomaalin jälkeen PoPs tasoitti ajassa 18.59. Peli oli vauhdikasta ja ajoittain kovaotteista läpi ensimmäisen puoliajan ja esimerkkiä muille Veljille puolustuspelaamisesta näyttänyt Huttunen saikin keltaisen kortin. Rikkeet täyttyivät kummaltakin joukkueelta 19. minuutilla, ja ensimmäisen puoliajan loppu mentiinkin hieman varovaisemmin. Tauolle siirryttiin siis nopeatempoisen ensimmäisen puoliajan jälkeen tilanteessa 4-4.

Pukukopissa Veljet suorittivat ryhtiliikkeen ja hioivat kuvionsa kuntoon ja toiselle puoliajalle parketille saapuikin tehokkaampi ja sisukkaampi lauma Veljiä. Maagisen aloituskuvion jälkeen ajassa 20.03 Riku tälläsi puolesta kentästä Veljille 5-4 Oikarisen syötöstä. Vain 16 sekuntia myöhemmin peli oli jo 6-4, kun Alumnivastaava Ville Kari tuikkasi Huttusen esityöstä pallon verkkoon. Minuutti tästä ja Kuntotalolla juhlittiin jo ratkaisevalta näyttänyttä 7-4 maalia kun Juhana Hämäläinen taituroi kuulan vieraiden maaliin. Hyvänolon tunne ja keskittymisen herpaantuminen aiheutti Veljille synkän minuutin kun vieraat kavensivat ensin 7-5 ajassa 22.00 ja sitten 7-6 kellon näyttäessä 22.36. Muutama paraatitorjunta Veljien maalilla hyvin pelanneelta Ville Mäkelältä riitti kuitenkin herättämään joukkueen ja sen jälkeen parketilla ei ollut kuin yksi joukkue. 26.03 oli aika kun Veljet siirtyivät 8-6 johtoon. Konsta Valtonen teki hyvän esityön ja Juhana Hämäläinen viimeisteli varmasti illan toisen osumansa. Tästä 6 minuuttia pyörittelyä ja jälleen Veljet iskivät Ville Karin toimesta 9-6. Veljet painoivat loppuun asti ja tulostaululle vaihtui ensin 10-6 Oikarisen toimesta, 11-6 Valtosen toimesta ja illan viimeisen niitin PoPs:in arkkuun iski voimalla Toni Juuti ajassa 39.56. Juuti haki maalia läpi ottelun ja nuoren miehen kasvoilla paistoi varmasti kaikkien mieltä lämmittänyt riemu, kun apina viimein tippui niskasta. Pisteet jäivät siis kotijoukkueelle lukemin 12-6 ja varsinkin lopussa nähdyt otteet Veljiltä olivat hienoa katseltavaa.

Rautanen (1+0), Huttunen (1+2), Oikarinen (2+2), Lamberg (2+2), Kari (2+0), Hämäläinen (2+1), Valtonen (1+1), Juuti (1+0), Similä (0+1)