maanantai 1. joulukuuta 2014

Veljiltä täydellinen ryöstöretki!

Veljien vieraskiertue Itä-Suomessa oli menestys, sillä joukkue voitti lauantaina molemmat ottelunsa olematta tappioasemassa kertaakaan. Lauantaina vastustajiksi asettuivat  SC Riverball/2 ja PoPS-78. Ensimmäisessä ottelussa veljet murskasi Riverin 7-1 ja illan trillerissä PoPS kaatui lukemin 7-3.

Ensimmäinen ottelu kulki käsikirjoituksen mukaan

SC Riverball/ 2  - JKV  1 - 7 (0-4)

Veljet saapuivat pitkän automatkan rasittamana Joensuun areenalle itseluottamusta puhkuen. Ottelun suunnitelma oli, että ratkaistaan peli heti kättelyssä, jotta voimia säästyisi illan toiseen koitokseen.  Ottelun alku oli totaalista veljien hallintaa, kun River tyytyi ottamaan hyökkäyksiä vastaan omalta kenttäpuoliskolta. Alun hyvä painostus tuotti tulosta reilun kuuden minuutin kohdalla, kun Jesse Juusela runnoi pallon häkkiin. Maali vapautti veljien peliä entisestään ja Otto Piili iskikin veljille toisen maalin jo yhdeksännellä minuutilla. Heti perään Jesse dominoi jälleen maalinedustalla ja tilanne oli jo 3-0. Ensimmäinen puolisko päättyi veljien 4-0 johtoon, kun Otto täräytti pallon vielä kertaalleen maalin perukoille. Veljien peli oli kurinalaista, voimia säästelevää ja hyvää pallonhallintaa. Lisäksi ykköskenttä piti huolen tehoista. River pääsi muutaman kerran vaarallisesti vastahyökkäyksiin mutta veljien onneksi takaiskuilta vältyttiin.

Toisella puoliajalla veljet joutuivat kovempaan prässiin eikä pelinavaaminen tai pallonhallinta ollut enää niin helppoa. Tämä ei kuitenkaan estänyt Jesseä täydentämästä hattutemppua. Mahtavan pelin pelanneen Riku Lambergin syöttö löysi maalinedustalta Jessen, joka ohjasi pallon maaliin. Pian maalin jälkeen huokaistiin veljien vaihtopenkillä syvään, kun maalissa pelanneelle Ville Mäkelälle nostettiin keltainen kortti hänen nyrkkeiltyään (ehkä?) palloa maalivahdin alueen ulkopuolelta. Muurissa seisonut Ville Kari hoiti vapaapotkun upeasti torjuen kylmän viileästi kaksi kertaa vastustajan maalintekoyrityksen. Pian tämän jälkeen Riku pääsi vuorostaan maalintekijöiden listalle viimeisteltyään Karin syötöstä veljien 6-0 maalin. Tässä vaiheessa pelikello näytti reilua 27 minuuttia, jonka jälkeen veljien kurinalainen puolustaminen alkoi rakoilemaan.

River onnistui viimeistelemään 6-1 maalin jo seuraavassa vaihdossa, kun veljet antoivat vastustajalleen ylivoimahyökkäyksen, joka päättyi tyylikkääseen kavennusmaaliin. Pelin loppu oli enemmän tai vähemmän pallottelua sekä johdon turvaamista. 30 minuutin kohdalla veljet osoittivat suurenmoista taitoa pelaamalla huikeaa joga bonitoa. Ainoastaan viimeistely ontui. Otto viimeisteli vielä kolmannen maalinsa, kun peliä oli pelattu reilut 33 minuuttia.

Näihin 7-1 lukemiin ottelu myös päättyi. Ykköskenttä oli loistava viimeistellen kaikki veljien seitsemän maalia. Vaikka kakkoskenttä ei onnistunut maalinteossa, oli heidänkin peli lupauksia antava ja maalintekopaikoille päästiin useasti. Teemu Mikkonen kikkaili itsensä irti useampaan kertaan, Eero Rantanen purjehti muutaman kerran läpiajoon ja Konsta Valtonen pääsi kanssa maukkaisiin paikkoihin mutta tehot he jättivät vielä tuleviin koitoksiin.

Jesse Juusela (3+0) Otto Piili (3+1) Riku Lamberg (1+4) Ville Kari (0+1)

Kauden kypsintä peliä Polvijärvellä

PoPS-78 - JKV  3 - 7 (2-4)

Veljien saapuessa Polvijärven vapaa-aikatalolle oli pelaajat väsyneitä ja flegmaattisia. Palautuminen ei ollut ihanteellista, koska kolmen tunnin tauko vietettiin huoltsikalla ruokaillen ja kahvitellen. Odotettavissa olikin tiukka taistelu, josta pisteitä ei irtoaisi helposti. Kenttä miellytti veljiä, sillä se oli leveä mutta ei juuri Säynätsalon postimerkkikenttää pidempi.

Pelin alun merkitys tiedettiin tärkeäksi, eikä ottelu olisi voinut alkaa paremmin. Heti ensimmäisessä vaihdossa juhlittiin maalia, kun Otto täräytti pallon voimalla maaliin Rikun syötöstä. Aikainen maali oli juuri se piristysruiske mitä joukkue tarvitsi ja sillä saatiin edellisen ottelun väsymys unohdettua. Peli ei ehtinyt vanheta kuin minuutin edellisestä osumasta, kun Pops tasoitti pelin kulmakuvion päätteeksi. Tämän jälkeen ottelu jatkui veljien näennäisessä hallinnassa, joka kulminoitui vastustajan virhetilin täyttymiseen jo 10 minuutin kohdalla. JKV siirtyi johtoon kahdeksan minuutin kohdalla, kun loistavan lauantain pelanut Jesse junttasi jälleen pallon maaliin. Osasyy Jessen erinomaisiin otteisiin oli perujaan hänen omatekemästä putkirullasta, jonka hän otti mukaan roadtripille.

Veljien paikat huusi hoosiannaa, kun pelien välisssä availtiin kalvoja rullalla. Neljä minuuttia johtomaalista oli vihdoin kakkoskentän vuoro tehdä reissun ensimmäinen maali. Pirteästi pelannut Eero jakoi hienon syötön Konstalle maalin kulmaan, josta hän nosti pallon ylänurkkaan. Tässä vaiheessa JKV ryhtyi hakemaan vastustajalle lisää rikkeitä. Hyökkäyksissä käytettiin laitoja hyväksi ja vastustajia pyrittiin haastamaan aktiivisesti. Taktiikka onnistui ja veljet pääsivätkin kahdesti kymmenen metrin vapaapotkuun.

Ensiksi rikottiin Joonas Heinikaista, joka oli kentän kuningas ollessaan kentällä, aiheutti vahvoilla nousuillaan useita rikkeitä vastustajille. Otto pääsi yrittämään kymmenestä metristä mutta tämän yrityksen vastustajan maalivahti vielä torjui. Toinen mahdollisuus aukesi, kun Konsta sai hienon ilmalennon jälkeen veljille uuden kymppimetrisen. Tällä kertaa Joonas asettui pallon taakse ja sijoitti pallon tarkasti maalin kulmaan. Puoliajan lopulla koettiin draamaa, kun huikeasti topparina dominoinnut Matias Heinonen loukkasi maalintekoyrityksessä nilkkansa. Pahalta näyttänyt tilanne pakotti veljet vaihtamaan ketjukoostumuksia ja se näkyi valitettavasti veljien pelissä ja tulostaululla. Pops kavensi 2-4 vain reilu minuutti ennen puoliajan loppua, kun pallo kimposi Mäkelän torjunnasta maaliin. Puoliajalle siirryttiin Veljien kahden maalin johdossa mutta kopissa tunnelmat olivat harvinaisen vakavat kahden maalin johtoasemasta huolimatta. Tiedä sitten johtuiko se Matiaksen loukkaantumisesta ja muutoksessa kokoonpanossa.

Toinen puoliaika alkoi jälleen JKV:n kurinalaisella pallonhallinnalla, eikä johtoasemassa otettu turhanpäiväsiä riskejä ylöspäin. Puolustaessa veljillä oli energiaa hiukan liikaakin ja jo nopeasti tuli selväksi, että virheet tulevat täyttymään nopeasti. Molemmat joukkueet saivat muutamia hyviä tilaisuuksia lisämaaleille mutta ne jätettiin käyttämättä. Noin kahdeksan minuutin kohdalla maalivahti Mäkelä otti jo toisessa pelissä putkeen keltaisen kortin. Tällä kertaa Mäkelä liukui pallon kanssa rajan ulkopuolelle ja Pops sai vaarallisesta paikasta vapaapotkun. Veljien puolustus luki vapaapotkukuvion kuitenkin upeasti ja näin takaiskulta vältyttiin.

Reilun yhdeksään minuutin kohdalla veljien maalivahti Mäkelä moukaroi kovan heiton kohti Popsin maalia ja veljien onneksi heitto otti kimmokkeen kotijoukkueen puolustajasta ja upposi näin verkon perukoille tilanteeksi 2-5. Seuraavassa vaihdossa tapahtui kummia, kun Teemulle nostettiin käsittämättömästi keltainen kortti, vaikka mies luuli, että vapaapotku tuomittiin veljille. Kukaan ei tuntunut ymmärtävän mistä rikkomus vihellettiin. Se oli veljien viides joukkuevirhe, mikä pakotti veljet muuttamaan puolustamista passiivisemmaksi.

Ajassa 34:02 saattoi tarkkakuuloisimmat kuulla vaihtopenkille asti, kun kotijoukkueen selkäranka katkesi. Huikeasti esiintynyt Toni Juuti räjäytti veljet euforiaan pamauttaen veljille kuudennen maalin valtavalla pommilla alanurkkaan. Pops otti pian reikäpaidan käyttöön ja otti pelin hallintaan. Hallinta tuotti tulosta 36 minuutilla, kun Popsilainen siirsi pelivälineen maalinedustasta verkon perälle. Vaikka Pops teki maalin, oli JKV:n puolustaminen tarkkaa. JKV oli lähempänä lisämaalien teossa, kun Mäkelän volley-yritys kolisi tolppaan ja toinen veljien yritys meni sivuverkkoon. Reilu minuutti ennen loppua Riku sijoitti kierteisen laukauksen puolesta kenttää tyhjään maaliin tehden loppulukemat 3-7.

Tunnelmat ottelun jälkeen olivat katossa. Kuusi pistettä Itä-Suomen kiertueelta lämmitti jokaisen mieltä ja pelikin kehittyy ottelu ottelulta. Vaikka lopputulos repesi lopussa, tarjosi Pops tiukan vastuksen ja he tulevat varmasti ottamaan kovia päänahkoja kotihallissaan. Veljistä jokainen pelasi mahtavat kaksi peliä ja erityisesti ykköskentän tehomiehet loistivat peliesityksillään.

Otto Piili (1+1) Riku Lamberg (1+1) Jesse Juusela (1+0) Joonas Heinikainen (1+0) Toni Juuti (1+0) Konsta Valtonen (1+0) Ville Kari (0+1) Eero Rantanen (0+1)

Voittojen myötä JKV nousi lohkossa toiseksi 11 pisteeseen. Kärjessä on JoSePa 13 pisteellä. Seuraavan kerran JKV on tulessa 13.12 klo 12 Jyväskylän monitoimihallissa, kun vastaan asettuu yliopiston liikunnan joukkue Riemu/2. Tervetuloa kannustamaan JKV voittoon!